Leeg

Vegetarisch steeds meer in trek bij Sodexo


Sodexo Nederland heeft het afgelopen jaar wederom een flinke stijging gezien in de behoefte aan vegetarische gerechten. Ten opzichte van het jaar ervóór werden in 2019 maar liefst 20,2% meer vegetarische producten verkocht. Daarmee is inmiddels 29,2% van de gerechten vegetarisch.

Sodexo heeft in haar menu’s standaard op maandag Meat Less Monday, waarbij gasten die dag geënthousiasmeerd worden om een vegetarische keuze te maken. In het banqueting assortiment biedt Sodexo, afhankelijk van de wensen van klanten, een 100% vegetarisch assortiment aan. Ook heeft Sodexo een pop-up met trendy vegetarische gerechten (VEGGIE) waarmee het in haar restaurants een gevarieerd en verrassend vegetarisch aanbod met groenten, granen, peulvruchten en noten als basis biedt. VEGGIE is ontwikkeld in samenwerking met Isabel Boerdam van het bekende foodblog De Hippe Vegetariër en initiatiefneemster van de Nationale Week zonder Vlees.
 


Lees Meer
Leeg